Verhuizen is vaak een stressvolle gebeurtenis. Vooral als je op een verdieping woont is het verhuizen van je spullen een stuk lastiger. Een verhuislift zorgt ervoor dat je spullen binnen no-time verhuisd zijn. Ook zorgt een verhuislift ervoor dat je spullen niet beschadigd raken. Waarom een is het verstandig om een verhuislift te huren en wat zijn de kosten van een verhuislift? 

Waarom een verhuislift huren?

Wanneer je gaat verhuizen is de kans groot dat er zware spullen verhuist moeten worden. Wanneer zware meubels omhoog moeten worden gebracht en er is geen lift of traplift aanwezig is het gebruiken van een verhuislift noodzakelijk. Ook zijn er meubels die simpelweg niet door sommige trappenhuizen passen, zoals een piano of een grote tv-meubel. 

Gemiddelde kosten verhuislift

De prijs van een verhuislift wordt meestal per uur gerekend. Het huren van een verhuislift kost gemiddeld €60,00,- tot €80,00,- per uur. Wanneer je een verhuislift voor een halve of de hele dag huurt, heb je meestal te maken met een vast tarief. Dit tarief ligt tussen de €240,00,- en €64,00,-. Voor een standaard verhuislift met bemanning betaal je gemiddeld €75,00,- per uur. 

Bespaartips huren verhuislift

Het huren van een verhuislift kost wat, maar het brengt ook de nodige voordelen met zich mee. Je kunt ook besparen op het huren van een lift:

  • Vermijd weekenden: in het weekend is het duurder om bemanning in te huren. Het uurtarief ligt namelijk in het weekend hoger. Probeer daarom om door de week te gaan verhuizen.
  • Een regionaal verhuurbedrijf inschakelen: door een regionaal verhuurbedrijf in te schakelen voorkom je dat je veel voorrijkosten moet betalen. Zoek daarom een verhuurbedrijf bij jou in de buurt. 

Op zoek naar een verhuurbedrijf bij jou in de buurt? Vergelijk hier verschillende verhuurbedrijven van verhuisliften: https://www.vsnm.nl/verhuislift-prijzen/

De voordelen van een verhuislift

Een verhuislift voorkomt een hoop gedoe met het sjouwen van zware spullen naar boven. Wanneer je van plan bent om meerdere meubels en apparaten naar boven te verhuizen is een verhuislift een echte aanrader. Een verhuizing met verhuislift duurt gemiddeld 2 uur. Hieronder zijn nog enkele voorbeelden van het huren van een verhuislift:

  • Je hoeft niet te sjouwen met zware meubels, dit voorkomt eventuele blessures.
  • De rest van je woning blijft onbeschadigd.
  • Het verhuizen met verhuislift gaat een stuk sneller, waardoor je tijd bespaart.
  • Doordat het wordt gedaan door professionals blijft de inboedel intact en ben je verzekerd bij schade.