Kortsluiting, wat nu?
Het kan erg vervelend zijn, zit u net naar uw favoriete serie op tv te kijken en dan valt de stroom uit. Of u gaat in de avond nog snel even om boodschappen en houdt uw lichten aan, maar wanneer u thuis komt zijn de lichten uit. De stroom is dan uitgevallen en dat is niet erg prettig. Zeker als uw koelkast of vriezer vol met producten zitten, maar wat kunt u hieraan doen? Van Gils biedt uitkomst.

Buren

Een kortsluiting hoeft niet alleen bij u thuis te gebeuren, het kan ook zijn dat de stroom in uw hele straat is uitgevallen. Problemen bij het elektriciteitsbedrijf bijvoorbeeld. Controleer daarom of uw buren nog wel elektriciteit hebben. In dat geval kunt u wachten tot de stroom het weer doet.

Wat kan ik doen bij kortsluiting?

  1. Schakel de groep die is doorgeslagen uit met de groepsschakelaar in de meterkast.
  2. Haal de stekkers van alle apparaten in deze groep uit het stopcontact.
  3. Vervang de doorgeslagen stop in de meterkast. (heeft u een automaat? Schakel dan de stop weer in.
  4. Schakel de apparaten een voor een weer in, tot er een weer uitvalt. Hierdoor weet u dat de kortsluiting wordt veroorzaakt door een apparaat. Neem met deze informatie contact op met de leverancier.

Hoe voorkomen?

Een kortsluiting kunt u in veel gevallen voorkomen. Belangrijk is dat u niet teveel apparaten op één groep aansluit. Hierdoor raakt de groep overbelast. Ook wordt er aangeraden om geen oude, veel elektriciteit gebruikende apparaten meer te gebruiken. Vervang deze door energiezuinige apparaten of laat ze eerst goed testen. Ook is het erg belangrijk om elektrische apparaten uit de buurt van water te houden.

Hoe krijg ik de stroom weer aan?

Vaak kunt u in moderne huizen weer stroom krijgen door de uitgeschakelde groepen weer aan te zetten. Als dit niet werkt, kunt u proberen de aardlekschakelaar om te zetten. De laatste optie is om een elektricien te bellen. Op deze manier komt de storing ook minder snel terug. Een elektricien weet precies wat hij moet doen om een kortsluiting in de toekomst te voorkomen. Wij bieden uitkomst bij nagenoeg alle werkzaamheden in en rondom huis.

De gevaren van kortsluiting

Om te beginnen kan kortsluiting een brand veroorzaken. Voornamelijk de wasmachine, vaatwasser en wasdroger zijn risicovolle apparatuur, maar ook andere apparaten kunnen een brand veroorzaken. Daarom wordt er aangeraden om altijd thuis te blijven, wanneer u een apparaat aan heeft staan.

Contact

Heeft u vragen over hoe u uw kortsluiting moet oplossen? Of wil het niet helemaal lukken? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde elektricien bij u in de buurt. Via Elektrowerken.nl vindt u direct een elektricien bij u in de buurt. Zij willen u graag helpen met uw problemen en u van het beste advies voorzien.