Dakisolatie

Alle warmte stijgt uit zichzelf omhoog, dus ook de warmte in uw huis. Heeft u uw dak niet geïsoleerd, dan stijgt de geproduceerde warmte zo uw huis uit. Het gevolg hiervan is dat u onnodig veel meer moet stoken om uw huis warm te houden. Om dit te voorkomen is het dus een goed idee om uw dak te laten isoleren. Dit scheelt u vele kosten en is ook nog eens beter voor het milieu.

Materiaal

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die u kunt kiezen bij het plaatsen bij dakisolatie. Als eerste hebben we EPS. Dit materiaal wordt ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd. EPS is een vochtwerend materiaal bestaand uit 98% en 2% kunststof. Het is erg licht en het is vaak ongeveer 10 cm dik. Naast EPS hebben we ook PUR. Dit is te krijgen in al kant en klare isolatie platen, maar ook in schuimvorm. Met de schuimvorm is het een groot voordeel dat u alle naden en kieren kunt vullen zodat er zo weinig mogelijk warmte kan ontsnappen. Een van de veiligste en meest isolerende materialen is PIR. Het heeft een erg hoge isolatiewaarde en is brandveilig. Een nadeel van PIR is dat het moeilijk is te vormen naar de vormen van de plaats die te isoleren is. Dit doordat het bestaat uit harde platen. Als laatst is er ook nog glaswol. Glaswol is brandveilig en bestaat uit zand en gerecycled glas. Het is licht en is gemakkelijk te vormen.

Welk materiaal kies ik?

Het kiezen van het goede materiaal kan lastig zijn, denk er bij het aanschaffen dus aan hoeveel geld u wilt besteden en welke materiaal het best past bij de constructie van uw huis. Ieder materiaal heeft een andere prijs. Ook de isolatiewaarde is daarentegen verschillend ten opzichte van elkaar.

Prijs

Er zijn verschillende soorten huizen en daarmee dus ook vele soorten constructies. Per soort constructie en per soort materiaal isolatie zijn er verschillen in kosten. Zo kan de prijs verschillen van €1000 tot soms wel €4500. Dit is als we uitgaan van een gemiddeld dak van ongeveer 70m2. De prijzen variëren dus compleet per situatie. Wilt u de exacte prijs van de dakisolatie die u in uw hoofd heeft? Dan kunt u het allerbeste een offerte aanvragen. Wij werken samen met diverse specialisten uit Nederland en Vlaanderen. In Nederland onderhouden wij nauwe connecties met GIB, De Bruijn Isolatiebedrijf en Merwede Isolatie. In Vlaanderen werken wij samen met www.isolatie-bedrijf.be. Wij bieden altijd een passende oplossing op het gebied van dak- spouwmuur- en vloerisolatie!