Vochtbestrijding

Doorslaand vocht, optrekkend vocht, schimmel in huis of vochtproblemen in de kelder, daar zit niemand op te wachten natuurlijk. Er zijn diverse manieren om vocht in huis te voorkomen en te verhelpen. Bent u benieuwd? Lees dan verder!

Vocht in muren

Vocht in muren kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van condensatievocht. Dit komt vaak voor in de badkamer, slaapkamer of keuken. Het vocht ontstaat door waterdamp dat vrijkomt bij bijvoorbeeld koken of douchen. Om deze soort vocht te voorkomen, zal u meer moeten ventileren. Dit kunt u doen door de ramen en deuren open te zetten, maar als het daarvoor te koud is kunt u ventilatiesystemen plaatsen. Voor vocht in de keuken kunt u een afzuigkap aanschaffen zodat de meeste vocht die tijdens het koken wordt geproduceerd word weggezogen. Andere vochtproblemen zijn opstijgend vocht en schimmels.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht wordt ook wel optrekkend vocht genoemd. Opstijgend vocht is vocht dat door de binnenmuren omhoog stijgt. Het duurt lang voordat de muren weer drogen en het kan uw huis flink beschadigen. Opstijgend vocht kan schimmel veroorzaken, maar ook kan verf en behang loslaten. Ook kunnen houten constructies in uw huis flink aangetast worden doordat ze gaan rotten als ze lang vochtig zijn. Opstijgend vocht is te behandelen door de muren te injecteren. Dit houdt in dat er een vochtwerende vloeistof in de muren wordt gespoten die het optrekkende vocht tegenhoudt.

Schimmel in huis

Door vocht in uw huis, kan er schimmel ontstaan. Schimmel kunt u herkennen aan zichtbare zwarte plekken, maar kan er een muffe geur ontstaan. Schimmel in huis kan gezondheidsklachten veroorzaken of verergeren. Het is dus belangrijk dat u zorgt dat u vocht in uw huis verkomt om daardoor schimmelgroei te voorkomen. Heeft u toch schimmel in uw huis? Dan kunt u het laten weghalen of zelf weghalen met bijvoorbeeld chloor, azijn of ammonia.

De Jong, specialist in vochtbestrijding

Indien u de hulp nodig heeft van een specialist in vochtbestrijding, dan adviseren wij u contact op te nemen met De Jong BV. De Jong heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van vochtbestrijding, dakwerken en gevelrenovatie. Daar profiteert u van!